autoverhuur
Blog

Waarop letten bij autoverhuur?

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van autoverhuur. Zo worden auto’s gehuurd om mee op vakantie te gaan, om te gebruiken bij evenementen of om een verhuizing gemakkelijker te maken. Autoverhuur is echter niet gratis en je betaalt vaak extra voor het gemak van verhuur. Hieronder een aantal dingen waarop je moet letten indien je een auto gaat huren.

Het gebruik

Allereerst is natuurlijk de vraag waar je de auto voor gaat gebruiken. Ga je een groot evenement organiseren op een plek die moeilijk te bereiken is? Zet dan een hoop grote SUV busjes klaar. Wellicht dat hier ook een aantal chauffeurs bij kunnen worden gestrikt. Mijn tip is om dit buiten het verhuurbedrijf te doen en bijvoorbeeld de buurjongens te vragen: chauffeurs kosten toch een stukje meer dan de buurjongens die het voor een zakcentje doen. Ga je de auto gebruiken voor een weekendje weg of voor vakantie? Dan zou ik goed letten op de ruimte van de kofferbak. Het is wel zo fijn als de gehuurde auto van alle gemakken is voorzien en je niet alsnog opgepropt in de auto hoeft te zitten. Verhuisauto’s worden tegenwoordig ook steeds vaker gehuurd. En waarom ook niet? Een hele verhuisservice is vaak overbodig en met een normaal rijbewijs mag er gewoon in een grote verhuiswagen worden gereden. Kijk uit met het kiezen van de grootte van een verhuiswagen: ik had een enorme verhuiswagen gehuurd die lang niet vol zat. Toch zonde van het geld.

De afstand

Iets anders wat meespeelt bij de afweging welke verhuurauto te huren, is de afstanden die je verwacht af te leggen met de auto. Ga jij op vakantie naar het zuiden van Italië? Dan zou ik zeker een auto kiezen die iets zuiniger is qua benzine. Immers: de benzine kosten komen naast de verhuurkosten voor rekening van de huurder. Dit kan op een vakantie of bij andere grote afstanden behoorlijk aantikken, dus let goed hierop! Laat ook een dubbel check uitvoeren met betrekking tot de motor: je wil niet voor nare problemen staan in het buitenland met jouw huurauto!

Accessoires

Gebruik je de huurauto voor een verhuizing? Of ga je een dagje klussen bij vrienden of familie? Dan kunnen extra accessoires een aangename oplossing zijn om bij jouw verhuurauto te huren. Zo kun je vaak bij een verhuurbedrijf aanhangers erbij huren, maar denk ook aan een navigatie. Ook voor de gezinsvakanties zijn accessoires een uitkomst: navigatie voor de onbekende wegen in Frankrijk en een kinderzitje voor het kind, die je uiteraard niet zelf hebt als je niet over een auto beschikt. Zeker iets om nog over na te denken bij het huren van een auto dus!

Laat een antwoord achter