Blog

Er zal waarschijnlijk nooit een uitkomst komen welke console beter zal zijn. Wel kan er geconcludeerd worden dat een Game PC zorgt voor de echte game ervaring.

Soms lijkt het alsof de eeuwige keuze op het gebied van kleding alleen voor vrouwen te bestaan. Toch komt er voor mannen best nog wel wat kijken wanneer je geacht wordt net gekleed op te komen dagen. Ongeacht wat er op de invitatie kaart staat, voor vrouwen komt het vaak toch neer op een jurk. Het ene vraagt alleen om een iets sjiekere jurk dan de dresscode. Er bestaan nogal wat verschillende dresscode en voor iedere dresscode wordt ook weer want anders verwacht. Hieronder lees je een aantal veel voorkomende om je een beetje op weg te helpen wanneer er ineens op een uitnodiging ‘black tie’ staat. Zo kun je hier goed voor op voorbereiden en weet je ook waar je naar op zoek moet gaan.

Tenue de ville.

Dit is een dresscode die veel wordt gevraagd voor op een bruiloft, ook al is dit niet de standaard dresscode hiervoor. Voor ‘Tenue de vill’ wordt op een nette manier van kleden van je verwacht. Toch hoeft het niet te sjiek te worden. Het komt van stadskledij vandaan. Dit zijn eigenlijk kleding die je ook naar de stad zou dragen. Dit ligt nog wel redelijk ter discussie omdat je misschien niet heel netjes voor alleen een stads bezoekje opstap gaat. Voor mannen wordt meer effen blauw of een (donker)grijs pak verwacht, zwart mag maar is niet gebruikelijk, en het oogt zomers.

Black tie

‘black tie’ wordt ook weleens ‘crevate noire’ genoemd en is een dresscode met een aantal verplichtingen. Deze manier van kleden zie je vaak bij prijsuitreikingen. Van mannen wordt hier de smoking verwacht om gedragen te worden. Het is een formele manier van kleden met voor mannen een strik in een zwarte smoking. Verder draag je hierbij nog een wit overhemd met vaak lakschoenen.

Cocktail

Deze dresscode wordt vaak gebruikt voor feestjes. Voor deze manier van kleden zijn vooral vrouwen iets meer gelimiteerd. Mannen kunnen hier iets vrijer kiezen wat te dragen. Daarnaast mag je hiervoor best wel uitpakken, het is toch voor een feestelijke gelegenheid.

Jacquet.

Jacquet is een dresscode die niet heel vaak gedragen wordt. Het heeft redelijk strengen regels en wordt vaak gedragen voor hele klassieke bruiloften of bezoek aan de koningin.  Het is ook wel de meest officiële gelegenheidskleding voor overdag en wordt daarom ook weleens morning suit genoemd. Draag dit dus ook vooral niet bij het diner. Een Jacquet bestaat voornamelijk uit een gestreepte grijze broek, zonder omslag. Een lange zwart jas die voor hoog is afgesneden. Draag hier suede of glace schoenen bij met een hoed.

Laat een antwoord achter