Blog

Hoe ik een kaal pand omtoverde tot mooie winkel

Vorig jaar besloot ik dat ik mijn eigen kledingwinkeltje in Utrecht wilde openen. Een belangrijke stap in dit proces was het vinden van een winkelpand. Na lang zoeken vond ik een pand op een prachtige locatie. Het enige nadeel was dat het een flinke opknapbeurt nodig had. Het pand was helemaal kaal en er moest dus veel gebeuren. In deze blog vertel ik over hoe ik dit pand heb opgeknapt tot mijn mooie winkeltje.

Een schone lei

Een kaal pand is zowel een nadeel als voordeel. Het nadeel is dat er enorm veel aan moet gebeuren. Het voordeel is echter dat je een kaal pand helemaal kunt maken zoals jij wilt. Het pand dat ik gekocht had was bijna helemaal kaal en leeg. Er stonden nog een aantal tussenmuurtjes en er lag een beschadigde vloer. Als eerste stap besloot ik dus alle laatste dingen uit het pand te slopen. Dit kon ik natuurlijk niet in mijn eentje doen. Ik huurde hiervoor professionals in om mij hierbij te helpen. Op deze manier kon ik beginnen met een schone lei en kon ik mijn winkeltje helemaal inrichten zoals ik dit zelf wilde. 

Een goede basis

Na het slopen van de laatste dingen, moest er natuurlijk weer iets opgebouwd worden. De muren moesten geschilderd worden en er moest bovendien een nieuwe vloer worden gelegd. Ik besloot voor een strakke en rustige basis te gaan met witte muren en een lichte houten vloer. Dit geeft me de kans om nog af en toe te veranderen qua inrichting zonder de muren helemaal opnieuw te hoeven schilderen. Aangezien ik voor het slopen al professionals had ingehuurd, besloot ik deze stap zelf te doen. Ik schakelde mijn vader in voor het leggen van een mooi vloertje en besteedde een dagje met mijn vrienden om al het schilderwerk te doen. 

De finishing touch

Met een goede basis ben je al erg goed op weg. Hierna moest ik de boel afmaken door meubels en decoratie neer te zetten. Ik investeerde in een aantal mooie vitrines en paspoppen voor in de etalage. Voor de overige meubels zoals tafels en krukjes voor in de paskamers keek ik op marktplaats en Facebook voor tweedehands spullen. Naast standaard meubels, heb je voor een winkel ook wat andere dingen nodig voordat je opent. Denk bijvoorbeeld aan een kassa en een afvalbak voor bedrijfsafval. Ik vond een goede kassa op Facebook van een oude winkeleigenaar. De afvalbak regelde ik door slechts even te googlen op ‘Afvalbak huren Utrecht’ en er eentje te bestellen. Als laatste stap voegde ik wat decoratie toe aan de winkel en plaatsen ik een bord voor de deur. Inmiddels is de winkel helemaal af en komende maand gaan de deuren dan eindelijk open!

Laat een antwoord achter