Blog

Hoe ik gitaar leerde spelen tijdens mijn jaar reizen

reizen na bachelor

Na de bachelor van mijn studie besloot ik dat voordat ik aan mijn master begon ik een jaar wilde gaan reizen. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat ik al op jonge leeftijd aan mijn studie begon en niet in een klap mijn studie wilde afmaken om daarna te gaan werken. Daarnaast werkte ik tijdens mijn studie ontzettend hard. Ik had een jaar nodig om te besluiten wat mijn volgende stap zou gaan zijn. Ik besloot dus een grote backpack te pakken en naar Zuidoost-Azië te reizen. Ik begon in Bali en werd meteen verliefd op dit prachtige eiland.

Gitaar spelen op in hostel

Het was daarnaast ook ontzettend spannend om voor het eerst alleen te reizen maar gelukkig ontmoette ik in het hostel al snel hele leuke mensen. Elke avond na het surfen gingen we samen eten en daarna naar een feestje. Op de avonden dat er geen feestjes waren vertelden we elkaar gezellig in het hostel verhalen. Dit is ook waar ik begon met gitaarspelen. Er was namelijk een gitaar in het hostel. Ik vond dit al snel ontzettend leuk. Daarom besloot ik toen ik het hostel verliet zelf een gitaar te kopen en die mee te dragen op de rest van mijn reis.

Desondanks realiseerde ik me al snel dat het lastig zou zijn om gitaar te leren spelen zonder hulp. In het eerste hostel waar ik verbleef was er een ervaren gitaarspeler die me lesgaf. Maar toen ik alleen verder moest wist ik niet hoe ik mijn vaardigheden kon verbeteren.

Online leren spelen

Aangezien ik door ging reizen en niet lang op dezelfde plek zou blijven was het onmogelijk om een leraar aan te nemen. Daarom zocht ik een andere manier om te leren gitaarspelen. Gelukkig is ook in de landen zoals Indonesië en Thailand het internet steeds beter aan het worden. Bijna overal waar ik kwam was er goede wifi. Ik realiseerde me dus dat ik online gitaarles kon krijgen. Online kon ik gitaar leren spelen op mijn eigen tempo door simpelweg de oefeningen uit te voeren die de cursus me aanbood. Dit was een fantastische ervaring aangezien ik veel vrije tijd had om te oefenen en dus snel bij de meer gevorderder oefeningen aankwam een gigantisch veel leerde.

Uiteindelijk aan het einde van mijn reis was ik een relatief ervaren gitaarspeler die in elk hostel waar hij kwam graag speelde. Dit maakte mijn jaar reizen er een stuk leuker op.

Laat een antwoord achter