houten-vloeren
Blog

4 redenen waarom een houten vloer jouw volgende vloer wordt

Een houten vloer in huis, misschien heb je er wel altijd al over nagedacht maar nog niet de stap willen nemen. Een echte houten vloer is een prachtige toevoeging voor je huis maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Deze vloer wordt bijvoorbeeld afgeraden in ene huishouden met kinderen of huisdieren. Hier en daar kan er namelijk nog wel eens wat vallen of vies worden en daar worden zowel jij als je houten vloer natuurlijk niet heel erg blij van. Maar moet nu het moment zijn waarop het wel kan dan geven wij je … redenen waarom een houten vloer de perfecte vloer is.

Een prima investering

Houten vloeren worden ook wel gezien als duurzame vloeren. Heb je namelijk eenmaal een houten vloer dan kan deze de komende 100 jaar nog mee. De kwaliteit blijft optimaal en je zult bijna geen slijtage zien, mits de vloer goed worden onderhouden natuurlijk. Ben je na een aantal jaar de kleur een beetje zat, dan kan je deze heel gemakkelijk een tintje lichter of en tintje donkerder maken. Hiermee geef je jouw huis alweer een hele andere uitstraling.

Het past overal bij

Deze vloer wordt ook wel gezien als klassiek en tijdloos en vast eigenlijk bij elk soort type woonstijl. Zowel bij landelijk als modern als een andere stijl kan deze vloer prima verweven worden. Ook zijn er vele verschillende soorten hout verkrijgbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van eikenhout of ga je toch liever voor massief. Er zijn zoveel verschillende soorten hout dat er voor iedere stijl wel een geschikte houten vloer is.

Het is onderhoudsvriendelijker dan de meeste denken

Een vloer van hout wordt meestal geassocieerd met veel onderhoud. Dit is echter niet het geval. De vloer moet wel goed onderhouden worden maar dit is vaak makkelijk dan gedacht. Een keer per jaar de vloer in de was zetten doet al wonderen en hout is over het algemeen veel hygiënischer dan tapijt.

Het geeft sfeer en uitstraling

Hout materiaal zorgt vaak voor een hele knusse sfeer. Het is een redelijk warm materiaal en laat je huis er vriendelijk en rustig uitzien. Ook brengt hout een stukje natuur in huis waar veel mensen erg blij van worden. Daarnaast is een vloer van hout bijvoorbeeld prima te combineren met houten meubels waardoor je van bijvoorbeeld een woonkamer een hele speelse, zachte en warme ruimte creëert. Zo wil toch iedereen wonen.

En, ben jij al om?

Laat een antwoord achter