overkappingen
Blog

Volop genieten met een overkapping in uw tuin

Wilt u in de zomer langer buiten zitten en genieten van uw tuin? Kies er dan voor om een overkapping te plaatsen in uw tuin. Zo een overkapping kan zorgen voor meer schaduw, zodat u niet in de volle zon zit. Een overkapping kan er ook voor zorgen dat u zelfs met wat slechter weer in de zomer, maar ook in de rest van de seizoenen buiten kan zitten. Een overkapping is een soort dak dat eigenlijk geen muren heeft. Zowel aan de zijkanten als aan de voor -en achterkanten van het dak zijn er geen muren geplaatst. Deze openheid betekend dat het ideaal is voor particuliere tuinen, waarin mensen wel schaduw tegen de felle zon willen en beschutting tegen regen, maar niet afgesloten willen worden van hun tuin.

Zo zijn er drie verschillende overkappingen waar u tussen kunt kiezen, zodat er altijd wel eentje bij uw tuin pas. U kunt kiezen uit een prieel, veranda of paviljoen. Hieronder is er te vinden wat deze termen inhouden en waarom die juist geschikt of niet geschikt is voor u.

Prieel

Een prieel het best te vergelijken met een tuinhuisje of een terras. Een prieel is meestal geheel open, behalve het dak dan. Dit betekent dat er vaak geen wanden inzitten. Uiteraard zijn er ook versies die wel wanden hebben. Deze komen vaak met twee van de vier kanten dicht. Hierdoor blijft het open gevoel, maar is er ook wat beschutting tegen wind en regen. U kunt de prieel geheel naar eigen wens inrichten met bijvoorbeeld een lounge set of een leuke buitenkeuken. De prieel is een vorm van een overkapping die vaak te vinden is in parken. Het heeft een mooie uitstraling, maar is daarnaast ook zeer praktisch.

Veranda

Een veranda is een overkapping die wordt bevestigd aan het huis. Het heeft ook vaak een houten vloer die gelijkligt met de hoogte van de vloer in de woning. Het is eigenlijk een soort verlenging van het huis, maar dan zonder wanden. Zeer geschikt voor zonwering.

Paviljoen

Uiteindelijk hebben we ook nog een paviljoen om uit te kiezen. Een paviljoen is eigenlijk een vrijstaand gebouwtje dat voor verschillende doeleinden binnen het thema ontspanning en vermaak gebruikt kan worden. Afhankelijk van de grootte van het gebouw kunt u bijvoorbeeld denken aan tentoonstellingen of feesten. In de zomer is zo een gebouwtje natuurlijk ideaal voor dit soort dingen, maar in de winter kan het fris zijn. Denk bijvoorbeeld ook over een heater die u in het paviljoen kunt plaatsen voor de nodige warmte.

Laat een antwoord achter