Blog

Wat ik altijd meeneem op vakantie

Ik ga elk jaar minimaal één keer en als het meezit twee keer per jaar op vakantie. Ik zie het zelf als de leukste periode in het jaar waar ik altijd lange tijd naar uit kijk. Als ik op vakantie ga zoek ik altijd goed uit waar ik heen wil, wat ik er wil zien en hoe ik alles het beste kan doen. Ik ben er namelijk van overtuigd, dat door je vakantie goed voor te bereiden je meer plezier uit je vakantie kan halen. De voorbereiding voor een vakantie is echter niet alleen wat je daar zult doen, maar begint al met wat je in Nederland moet kopen voor je vakantie. Wat je meeneemt is namelijk heel belangrijk. In deze blog zal ik aangeven welke spullen ik altijd meeneem op vakantie.

Zonnebril

Het maakt vaak niet uit waar je heen gaat, overal zal de zon schijnen. In sommige plaatsen schijnt de zon wat vaker dan in andere plaatsen, maar voor de zekerheid neem ik hem altijd mee. Een zonnebril hoeft voor mij niet van een bepaald merk te zijn of iets dergelijks. Waar ik op let is dat de zonnebril niet alleen goed zit, maar ook stevig blijft zitten. Ik probeer namelijk vaak actieve dingen te doen tijdens mijn vakantie, zoals mountainbiken of kitesurfen en dan is het wel zo handig als je zonnebril op je neus blijft zitten. Daarnaast let ik er altijd op dat de zonnebril ook echt me ogen tegen de zon beschermd. Goedkopere zonnebrillen hebben vaak geen goede UV filter. Let daar dan ook zeker op bij het kopen van een zonnebril.

Spiegelreflexcamera

Voordat ik een spiegelreflexcamera kocht ben ik jarenlang met een ´normale´ camera op vakantie geweest. Met deze digitale camera kon ik redelijk mooie foto´s maken, maar het was niet heel speciaal. Een aantal jaar geleden ben ik echter met een vriend naar Noorwegen op vakantie geweest. Toen we terug waren in Nederland en ik de foto´s zag die hij heeft gemaakt besefte ik me pas van hoe goede kwaliteit de foto´s van een spiegelreflexcamera zijn. Ik heb toen besloten om zelf ook een spiegelreflexcamera te kopen en het was misschien wel één van de beste beslissingen in mijn leven. De foto´s die ik het jaar daarop maakte tijdens mijn vakantie door de Verenigde Staten waren echt prachtig. Toen ik het fotoboek van de reis aan vrienden en familie liet zien konden ze niet geloven dat ik al die foto’s zelf heb gemaakt.

Laat een antwoord achter