brace knie
Blog

Geef jezelf wat steun met een brace!

Wellicht dat het jezelf wel eens overkomt, het verzwikken van je enkel of het door je knie heen gaan. Het zijn vaak vervelende momenten en het kan ook eens flink zeer doen. Vooral jonge mensen hebben hier last van, maar voor ouderen is het ook zeer verradelijk. Zo zijn oudere mensen een stuk kwetsbaarder en is de kans groter dat ze zelfs ten val komen. Bovendien is het voor mensen met zwakke gewrichten ook verstandig om af en toe eens steun te pakken. Maar hoe kun je het voorkomen, we leggen het even voor je uit!

Zwakke gewrichten

Het kan zo zijn  dat je beschikt over erg slechte gewrichten. Zo zijn ze bijvoorbeeld erg gevoelig en is het behouden van evenwicht lastig. Zwakke gewrichten staan vooral wanneer je vaak door je enkel gaat of je knie verdraait. Het lan komen door een verkeerde manier van lopen of het dragen van verkeerde schoenen. Ook mensen die hun werkzaamheden uitvoeren op hun knieën krijgen soms klachten dat ze de knieën snel verdraaien. Dit alles heeft te maken met zwakten.

Het dragen van verkeerde schoenen

Het dragen van verkeerde schoenen kan ook veel ellende veroorzaken. Het kan er toe leiden dat je vaak door je knie of enkel gaat. Vooral het dragen van hakken of té grote schoenen is af te raden. In te grote schoenen ontstaat er een ruimte waardoor je enkels geen optimale ondersteuning hebben. Bij hakken is er zelfs helemaal geen ondersteuning aanwezig, wat ervoor zorgt dat ze erg kwetsbaar zijn.

Het dragen van een brace

Iets wat kan ondersteunen en voorkomt om snel door je enkel te gaan of je knie te verdraaien, is het dragen van een brace. Een brace knie zit bijvoorbeeld strak om de knie heen en zorgt voor een optimale ondersteuning. Je zult hem niet snel meer verdraaien en kunt jezelf een nieuwe manier van lopen aanleren. Wanneer je dit onder de knie hebt, zal je hem niet meer verdraaien! Bij een enkel geldt dit precies hetzelfde. Je enkel heeft meer steun en extra ondersteuning, waardoor je een manier van lopen kunt aanleren. Met het lopen stel je de enkel niet kwetsbaar op, wat problemen voorkomt!

 

Uiteindelijk zul je van de problemen af komen. Door het dragen van een speciale brace leer je weer langzaam een juiste houding aan te houden. Door de ondersteuning zorg je ervoor dat je het gewricht niet zal verdraaien en je dus gerust op je favoriete hakken kunt lopen. Doe dit dan wel alleen wanneer dit nodig is en draag voor de rest van de tijd stevige schoenen!

Laat een antwoord achter